2009. október 26., hétfő

Tank torta


Ugyanannak a fiúnak készült, mint a géppuska, sima piskóta lapokból áll vanília töltelékkel.
Fondanttal borítva.

Géppuska torta

Aggódva fogtam neki, ennek a tortának, ahoz képest elég jól sikerült.
Sima piskóta lapokból, és puncs krémből áll, pont mint az autó.
Egy éjszaka hagytam dermedni kifaragva, majd másnap borítottam be fondanttal.
A zöld alapra barna és fekete pöttyöket tettem, majd együtt nyújtottam ki, így értem el a terep mintát.

Barbie torta 3

Vaníliás krémmel töltve

Barbie torta 2

Ebben csoki krém van, mint a gumimaciban.

Barbie torta


Legnagyobb kedvencem a Barbie torta készítése, imádom, olyan szépséges lesz.....
A piskótákat egy 18 cm-es tortaformában, és egy rá illeszkedő inox edényben sütöm, és több lapra vágom.
Ebben epres krém van, mint az autós tortában, csak epres pudinggal.

Autó torta






Ez a torta egy Seat Cordobát szeretne formázni, több kevesebb sikerrel.......
10 tojásból sütötem több részletben téglalap alakú piskótát, amiből 5 lap lett.
A töltelék puncs:
2 l tej
4 puncs ízű pudingpor
3 ek liszt
40 dkg cukor
6 tojás sárgája
A tejből kiveszünk 3 dl-t és elkeverjük benne a tojássárgáját, pudingport, lisztet, a maradék tejet feltesszük főni a cukorral, majd belekeverjük a pudingos masszát, és keményre főzzük.
Ha kihűlt felhabosítjuk 2 kocka Rama-val.
Ezzel megtöltjük a piskóta lapokat, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Ha megdermedt, a képek alapján faragjuk, bevonjuk vajkrémmel, vagy maradék krémmel, és fondanttal borítjuk!

2009. október 25., vasárnap

Gumimaci torta

Egy édes pici lány 1. szülinapjára készült a torta.
Csokis piskóta az alapja, és eben van csokikrém:
1 dl tej
35 dkg cukor
20 dkg margarin
Ezeket addig főzöm amíg minden el nem olvad, ha elolvadt beleteszek:
8 dkg csokit
8 dkg kakaóport
és sűrűre főzöm. Ezt hagyom lassan kihűlni, ha kihűlt felhabosítom még 40 dkg margarinnal.
A borítás marcipán, legalább 90 dkg-ot velvett.

Vargabéles

Egyik családi kedvenc, elég ritkán készül, nem tudom miért!
Sajnos bolti rétestészából, bárcsak tudnék igazit....de még az is bekövetkezhet!!!
Töltelék:
0,5 kg túró
1 nagy tejföl
1 cs mazsola
30 dkg cukor
8 tojás
3 cs vaníliáscukor
0,5 cs vékonycsík tészta
Megfőzöm enyhén cukros vízben a tésztát, amíg hűlik összetöröm a túrót a tejföllel, a tojás sárgáját kikeverem a cukorral és vaníliás cukorral, majd összekeverem.
A tojásfehérjét kemény habbá verem, majd a két masszát óvatosan öszekeverem, beleteszem az előre rumba áztatott mazsolát, majd végül beleforgatom a tésztát, ezzel kész a töltelék!
A kivajazott tepsit kibéleljük legalább 3 réteg rétestésztával, amit rétegenként kenünk olvasztott margarinnal(az olajat nem szívja be a tészta, a margarintól pedig finom puha lesz)beletesszük a tölteléket, ráhajtjuk a tészta klógó széleit, és ismét legalább 3 réteg tészta.
Előmelegített sütőben megsütjük.

Cicis torta

Kedves legnagyobb bátyuskám szülinapjára készült ez a torta. Az ötletadó kedves barátném Tüncikém volt, mesterem és példaképem, imádom a munkáit!
Egy nagy tepsiben és két inox formában sült hozzá a piskóta, kiskukta receptje alapján, eddig az ő piskótája tetszik a legjobban!
35 dkg liszt
20 +8 dkg cukor
4 tojás
1,5 dl tej
1,5 dl olaj
1 sütőpor
A krém egyszerű túrókrém:
A túrót öszetöröm kis tejföllel cukorral, beleteszem a mazsolát, és összeforgatom tejszínhabbal.
Fondanttal van beborítva, én pillecukorból készítem, porcukorral és keményítővel, kakaóporral színeztem.
A díszítés egyszerű vajkrém(margarin porcukorrrral kikeverve)

Krumplirózsa

Fórumon nagy sikere volt a krumplirózsa képeinek, gondoltam én is kipróbálom, hát igy sikerült.
Szerintem egyaránt tehető hideg és meleg tálakra is!

Palacsinta torta

Férjem mindig a palacsinta miatt nyaggat, gondoltam most kicsit máshogy készitem el:
Ugyan úgy készült mint a hagyományos palacsinta, annyi változtatással, hogy a hozzávaló tejben egy kis élesztőt futtattam fel, majd kisütöttem őket.
A krém, puncs izű puding egy kis margarinnal kikeverve, ezt rétegeztem, majd az egészet leöntöttem csokiöntettel.

Gesztenyés kocka

Ezt a süteményt Margit2 fórumán hiressé vált Kinder Bueno szelet ihlette. Egy 6 tojásos fehér piskóta az alapja:6 tojás fehérje
6 ek cukor
2 ek liszt
2 ek zsemlemorzsa
1ek olaj
1 cs sütőpor
A krém: 1 cs vaniliás pudingpor
6 tojás sárgája
4 ek liszt
2 ek keményitő
25 dkg cukor
2 gesztenyemassza
1 rama margarin
A tejet feltesszük főni a cukorral, majd ha forr beleöntjük a tojássárgájával elkevert puding, liszt, keményitő keveréket, sűrűre főzzük, ha kihült felhabositjuk a margarinnal, végül belekeverjük a gesztenyemasszát.
A sütemény összeállitása: Piskóta lap, krém, tejbe áztatott háztartási keksz, krém, tejszinhab, és reszelt gesztenyemassza.
Szeletelés elött egy éjszakára a hűtőbe tettem.

Gesztenyés kocka