2009. december 15., kedd

Erdei gyümölcsös torta

Nagyon egyszerű, de egyszerűségében finom!!
6 tojásos sima piskóta lapot sütöttem, majd 3 felé vágtam.
A töltelékhez felvertem 0,5 l Hulalat, + 2,5 dl tejszint, amikor majdnem kemény belekevertem egy hidegen elkészithető vaniliás pudingport, majd óvatosan beleforgattam a lecsepegtetett fagyasztott erdei gyümölcsöket.
A tortát betöltöttem, majd tejszinhabbal diszitettem.

2009. december 14., hétfő

Címer torta




Kis falum(Ludas) cimerét készitettem el tortaként, nagyjából tükrözi a valóságot..:))
Sütöttem egy sárga, és egy kakaós piskótát, majd félbe vágtam mindkettőt.
Készitettem egy csokikrémet(Csokipuding dupla adag pudinggal, ha kihült bele egy margarin, és felhabositani)
és egy meggyzselét(1 nagy meggybefőtt levét felforraltam egy citrom héjával, majd kidobtam belőle, és zselé sűrűségűre főztem keményitővel)
Izlés szerint a lapokat rumos sziruppal meg lehet öntözni!
A torta rétegzése:
Kakaós lap, csoki krém, sárga lap, meggyzselé, rá egyenletesen a meggyszemek, sárga lap, csoki krém, kakaós lap, tejszinhabbal diszitettem.

Lófej torta






Egy kakaós piskótalap van betöltve mascarpone-s narancshabbal, ami a következőképpen készült:
0,5 l tejszint felverek habbá, félreteszem, és addig 3 tojássárgáját habosra kavarok 20 dkg cukorral, majd vizgőz felett megfőzöm, a végén beleteszek 2 kk előre beáztatott zselatint. Leveszem a gőzről, belekavarok 20 dkg mascarpone-t, belereszelek 2 narancs héját, és beleöntök 0,5 dl narancslikőrt, vagy szörpöt. Óvatosan beleforgatom a tejszinhabba, és belevágok 1 narancs hámozott hártyátlan húsát.
Betöltöm a piskótát, és pár órát hagyom dermedni.
Sablon alapján kivágtam a lófejet, és a szemét, arcizmait, orrlukát kekszmasszával formáztam, habbal bekentem, majd fondanttal boritottam.


2009. december 9., szerda

Adventi koszorú


Moha konyhájában találtam az ötletet, nem lett olyan szép mint az övé, de még mindig nagyon tetszik!
Köszönöm Neked!!!!

Fatörzs torta


Egy 6 tojásos piskótát sütöttem, még langyosan feltekertem, és igy hagytam kihűlni.
Készitettem egy csokoládés főzött krémet, és rumos cukorszirupot.
A piskótalapot meglocsoltam a rumos sziruppal, majd megkentem a csokikrémmel, feltekertem, kivülről is bekentem a krémmel, és villával mintáztam.
A majmot fondantbol készitettem.