2009. december 14., hétfő

Lófej torta






Egy kakaós piskótalap van betöltve mascarpone-s narancshabbal, ami a következőképpen készült:
0,5 l tejszint felverek habbá, félreteszem, és addig 3 tojássárgáját habosra kavarok 20 dkg cukorral, majd vizgőz felett megfőzöm, a végén beleteszek 2 kk előre beáztatott zselatint. Leveszem a gőzről, belekavarok 20 dkg mascarpone-t, belereszelek 2 narancs héját, és beleöntök 0,5 dl narancslikőrt, vagy szörpöt. Óvatosan beleforgatom a tejszinhabba, és belevágok 1 narancs hámozott hártyátlan húsát.
Betöltöm a piskótát, és pár órát hagyom dermedni.
Sablon alapján kivágtam a lófejet, és a szemét, arcizmait, orrlukát kekszmasszával formáztam, habbal bekentem, majd fondanttal boritottam.


4 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett! De ezt már mondtam!:D

    VálaszTörlés
  2. Szia!Bocsánat,hogy így ismeretlenül...de Én speciel éppen ILYEN tortát keresgéltem a neten,mert a kislányom nagyon nagy lóimádó.Nagyon tetszik ez a torta,le a kalappal Én csak sóvárgok,mert sajnos a sütéshez nem igazán értek de ilyen tortát tuti nem találok sehol...:((

    VálaszTörlés
  3. Szia!

    Nagyon szép lett!:)
    Gratula!
    Nekem egy kérdésem van ezzel kapcsolatban.
    Milyen anyaghányaddal készült a piskóta meg minden, a fondant is?
    A ló fejet valahol találtad sablont vagy?
    Mert nekem is szükségem lenne ilyenre!
    Válaszod előre is köszi ha válaszolsz!
    Megadom a mailem:ani05@citromail.hu

    Anita

    VálaszTörlés