
A máj annyira finom a párolt vöröskáposztával, hogy ezt nem is gondoltam volna! A gyerekek szó nélkül ebédeltek(ritka eset!!)
Hozzávalók:
kb fél kg csirkemáj
5 kisebb fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
vaj, olaj keveréke
só
bors
majoranna
pirospaprika
A hagymákat megpucolom, és félbe vágom, és úgy apritom csikokra, majd beleteszem a felhevitett vaj-olaj keverékébe, üvegesre piritom, majd beleteszem a májat, és a fokhagymát, addig piritom, amig éppen nem véres a közepe, de nem tovább, mert kemény, és folytós lesz.
Ekkor teszem rá a fűszereket izlés szerint, és kész!
Iszonyatosan sűrű, fűszeres, és nagyon finom szaftos lesz.
Egyszerű tört krumlival tálalom, és párolt vöröskáposztával, ami igy készül:
Egy fej hagymát elkezdek párolni olajon, majd ráteszem a reszelt káposzta-alma keveréket, és elkezdem piritani, majd felöntöm kevés vizzel, öntök rá pici ecetet, pici cukrot, sót, borsot, és elpúrolom a vizet róla, majd kicsit piritom.