Hozzávalók:
6-8 fej vöröshagyma
kb 10 dkg vaj
csirke alaplé
kifli
sajt
Megpucolom a hagymát, félbevágom, majd csíkokra, a felhevített vajon megpárolom, majd pici liszttel megszórom, és felöntöm az alaplével.( ha nincs alaplé vízzel, és egy húsleves kockát teszek bele.) Ízlés szerint még lehet fűszerezni, és készre főzöm.
A kiflit karikázom, vajazom, megszórom reszelt sajttal, és ropogósra sütöm, ezzel tálalom a levest!
Ezt mi is nagyon szeretjük:)Régi kedvenc a konyhánkban:-D
VálaszTörlésÉn még nem készítettem, valahogy nem vonz a darabos főt vöröshagyma, de most megkívántam...
VálaszTörlésHolnap ki is próbálom... :-)
VálaszTörlésKérdeznék még valamit; otthon készíted a fondantot a tortáidhoz, vagy üzletit használsz? Köszi!
(Nekem megint nem sikerült a legjobban az otthon készített, gondoltam, legközelebb veszek - feltéve, ha találok valahol.)
Nagyon finom lehetett!!! Én is szeretem a hagymalevest.:)
VálaszTörlésNiki, én nemrég fedeztem fel, de nagyon finom!!
VálaszTörlésSzokták fehérborral is, meg cipóban is, azokat még nem próbáltam!!
Noémi, hidd el finom!!!
Kati, itthon szoktam készíteni Pennys pillecukorból, vagy Noémi fondantjával is szoktam próbálkozni, de az nem sikerül valamiért még mindig...
Vagy a Bakónál szoktam venni formix-et, az is nagyon jó, és árban sem vészes annyira!
Gizi, fincsi, még a gyerekek is szeretik!!
De rég nem ettem, meg is kívántam! :))
VálaszTörlés