2010. január 20., szerda

Tavaszi gombaleves

Ha már gombánál tartunk, gondoltam megmutatom a kedvenc gombáimból készült kedvenc leveseimet!
Jelen esetben, ez réti szekfű. A faluban ahol lakom tavasztól őszig fellelhető.Sokan nem szeretik, mert apró, pedig mint szedni, mint enni isteni, igy minden fáradságot megér!! Jól lehet száritani, és a fagyasztást is jól tűri, úgyhogy szorgos kis gombavadászok beraktározhatnak jócskán télire!!:))
Ő lenne:
A leves különlegessége még, hogy a zöldségek a kertemben termettek.
Nagyon egyszerű, apukám BMV levesnek is hivta(bele minden vacakot), amennyi levest szeretnénk annyi vizben feltesszük főni a hozzávalókat, gomba, répa, zöldség, borsó, krumli, petrezselyem. Egy kis só, bors, ételizesitő, és ha megfőtt egy kis vékonycsik tészta.
Egyszerűségében rejlik a finomsága, na és persze a gombában!!

1 megjegyzés: