Eddig is csináltam gyakran , de mióta nem én dagasztom, és nem engem ver ki a víz hatszor, azóta gyakrabban kerül ilyesmi az asztalra!
Elkezdtem keresgélni, és kísérletezgetni a kenyér receptek között, de mindegyikben volt valami, ami éppen nem volt a konyhámban.
Gondoltam kipróbálom ősanyáink sima vizes receptjét, és az eredmény meghökkentett!
Külseje frissen isteni ropogós, belseje pedig könnyű és pihe-puha!! Másnapra megpuhul, és egy kicsit szilárdul a belseje!
Recept:
54 dkg finomliszt
3,5 dl melegvíz
2,5 dkg friss élesztő
2 kk só
1 csipet cukor
Beleteszem a hozzávalókat a kenyérsütő gépbe dagasztás programon, és ha végzett a dagasztással, még fél órát hagyom benne kelni.
Ezután kiveszem, jól átgyúrom, beleteszem egy jénaiba,bekenem langyos vízzel, ráteszem a tetejét, és újabb fél órát hagyom kelni, ezután bevágom a tetejét, és még kicsit kelesztem, aztán közepes hőfokon megsütöm!
Szép lett! :)
VálaszTörlésÉn sokáig sütöttem ezt a kenyeret, ma is zömmel vízzel készítem őket, de mostanában öregtésztát is teszek bele.