2010. január 13., szerda

Tejszínes erdei gombaleves

Mivel sajnos meghalt a fényképezőgépem, és egyhamar nem lesz új, így a már meglévő receptjeimet fogom közzé tenni!
Ez a kedvenc levesem, annyit tudnék enni belőle amennyi csak van, különlegessége, hogy kiskezemmel szedem a bele való gombát.Jelen esetben lila pereszke.
Ő lenne az:
Igazán erőteljes, és jellegzetes íze van, és iszonyatosan friss, roppanós megfőve is!

Pontosan nem mértem az alapanyagok mennyiségét, így csak nagyjából írom.....

Kb 1kg füstölthúst elkezdek előfőzni mindegy milyet(az én kedvencem a füstölt bordavég, a töltött káposzta tetején is ez szokott rotyogni), amíg fől(legalább 1 óra, kukta előnyben), készítek egy pörköltalapot, és beleteszek kb 1 kg megtisztított csíkokra vágott gombát, és 2 szál karikázott répát. Ízlés szerint fűzerezzük.
Ezeket egy kicsit rotyogtatom, majd beleöntöm a füstölt husit a levével együtt, és még öntök hozá vizet.
Ez főzöm együtt kb 30-40 percig. Készítek egy tejfölös habarást, de nem tejjel, hanem tejszínnel, és behabarom a levest. Hagyom hogy összerottyanjon, és kész is!


3 megjegyzés:

  1. Hmmm, de megenném! Mindig is irigyeltem a frissen szedett gombáidat!

    VálaszTörlés
  2. Jól hangzik. :)
    A gomba miatt én is irigykedek... :D

    VálaszTörlés
  3. Nyugi csajok, fogtok ti még az én gombámból enni!!!

    VálaszTörlés