Ez a kedvenc levesem, annyit tudnék enni belőle amennyi csak van, különlegessége, hogy kiskezemmel szedem a bele való gombát.Jelen esetben lila pereszke.
Pontosan nem mértem az alapanyagok mennyiségét, így csak nagyjából írom.....
Kb 1kg füstölthúst elkezdek előfőzni mindegy milyet(az én kedvencem a füstölt bordavég, a töltött káposzta tetején is ez szokott rotyogni), amíg fől(legalább 1 óra, kukta előnyben), készítek egy pörköltalapot, és beleteszek kb 1 kg megtisztított csíkokra vágott gombát, és 2 szál karikázott répát. Ízlés szerint fűzerezzük.
Ezeket egy kicsit rotyogtatom, majd beleöntöm a füstölt husit a levével együtt, és még öntök hozá vizet.
Ez főzöm együtt kb 30-40 percig. Készítek egy tejfölös habarást, de nem tejjel, hanem tejszínnel, és behabarom a levest. Hagyom hogy összerottyanjon, és kész is!
Hmmm, de megenném! Mindig is irigyeltem a frissen szedett gombáidat!
VálaszTörlésJól hangzik. :)
VálaszTörlésA gomba miatt én is irigykedek... :D
Nyugi csajok, fogtok ti még az én gombámból enni!!!
VálaszTörlés