2010. március 14., vasárnap

Hagymás csirkemáj krumplival és vöröskáposztával

Ez egy olyan recept amit tuti mindenki ismer, de nem biztos, hogy ebben az összeállitásban!!
A máj annyira finom a párolt vöröskáposztával, hogy ezt nem is gondoltam volna! A gyerekek szó nélkül ebédeltek(ritka eset!!)
Hozzávalók:
kb fél kg csirkemáj
5 kisebb fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
vaj, olaj keveréke
bors
majoranna
pirospaprika

A hagymákat megpucolom, és félbe vágom, és úgy apritom csikokra, majd beleteszem a felhevitett vaj-olaj keverékébe, üvegesre piritom, majd beleteszem a májat, és a fokhagymát, addig piritom, amig éppen nem véres a közepe, de nem tovább, mert kemény, és folytós lesz.
Ekkor teszem rá a fűszereket izlés szerint, és kész!
Iszonyatosan sűrű, fűszeres, és nagyon finom szaftos lesz.

Egyszerű tört krumlival tálalom, és párolt vöröskáposztával, ami igy készül:

Egy fej hagymát elkezdek párolni olajon, majd ráteszem a reszelt káposzta-alma keveréket, és elkezdem piritani, majd felöntöm kevés vizzel, öntök rá pici ecetet, pici cukrot, sót, borsot, és elpúrolom a vizet róla, majd kicsit piritom.


5 megjegyzés:

  1. És a torta?!Bocs,de keresem a tortát:-DDD
    Sajna nálam a gyerekek nem igazán rajonganak a májért.Én és a párom imádjuk,de kisebbik gyereket semmivel nem lehet rávenni hogy megegye...:(((Pedig nagyon egészséges.

    VálaszTörlés
  2. Szia Vica!

    Köszönöm a díjat Neked!!!!!

    A májat én nagyon szeretem! Már meg is enném a monitort, ha lehetne! :)

    Kuksizz be te is hozzám, hogy lásd, mit írtam!

    Üdv,
    Kricky

    VálaszTörlés
  3. Nagyon ritkán csinálok májat, de ezt a változatot szeretem leginkább. :))) Párolt káposztával nem próbáltam még, de biztosan fincsi lehet együtt!

    VálaszTörlés
  4. Niki, a sok édesség hízlal ám!!:)))

    Kricky, nagyon szivesen, én is köszönöm!!!

    Gabi, tényleg finom együtt!!

    Noémi, gyere, csinálok neked!!:))

    VálaszTörlés