2010. március 9., kedd

Star Wars torta

Szegényke elég elfuserált lett, de kivételesen nem miattam, hanem az anyag volt a rossz:)))
Margit 2 fórumán a csajok felvetették, hogy egy helyen lehet olcso fondant beszerezni, hát miért is ne próbáltam volna én is ki....hát mit ne mondjak, borzalmasan sikerült a bevonás, és nagyon-nagyon sokadikra, még könnyet is hullattam a torta kedvéért...
Kellett volna rá figurákat is csinálnom, de teljesen használhatatlan volt az anyag, és erre voltam berendezkedve, nem volt itthon másom.

Az alja 10 tojásos piskóta 28cm-es formában, a teteje 2 tojásos 16 cm-esben, de az puncs volt, és csak vékony lapok kellettek hozzá!!
Csokikrém, egyszerű csokipuding, 7-8 dl tejben, hozzákeverve 1 tábla tej tortabevonó, majd ha kihűlt margarinnal habositva.

Puncs torta, na ez is megérne egy misét..
Elkezdtem gyártani a puncstortát a receptek szerint tördelt piskótából, valahogy nem lett az igazi, aztán hozattam cukrászdából egy szeletet, hogy analizáljak, mi is lehet az igaziban, és sikrült hasonlót kifejlesztenem:
Az arányokról fogalmam sincs, legközelebb mérek!!
Tálba öntöttem egy csomag darált ht kekszet, öntöttem hozzá rum aromát, pici kávét, tettem bele durva darabokra vágott csokit, mazsolát, piritott dió darabokat, kakaóport, cukrot, pici olvasztott margarint, sütésálló vegyes gyümölcsös lekvárt és annyi tejet hogy massza állagú legyen.
A piskótát 2 felé vágtam, megkentem az egyiket lekvárral, beletettem vissza a tortakarikába, és ráhalmoztam a massza felét, erre tejbe áztatott babapiskótákat pakoltam, rá a massza másik fele, a piskóta alját is megkentem lekvárral, és úgy tettem a masszára, egy éjszakán át préseltem.
Remélem érthető volt valamennyire...
Másnap a tortákat burkoltam, fogvájókat szúrkáltam az alsóba, hogy a felsőt megtartsa, és diszitettem.

5 megjegyzés:

  1. Nahát nahát! Hogy én csak most találtam rá erre a blogra. Hát, sok jóról lemaradtam, de visszanézem magamnak a régi bejegyzéseket is! NAGYON szépeket alkotsz! Üdv, Anna.

    VálaszTörlés
  2. A vegeredmenyen nem latszik a kinlodasod, legalabb is igy kepen, fel a fejjel, lesz ez sokkal egzszerubb is!:))A delfined csodaszep lett!

    VálaszTörlés
  3. Anna, örülök neked!! Annak mégjobban, hogy tetszenek a dolgaim! Várlak vissza!

    Noémi, pedig igy még nem szenvedtem semmivel...
    Köszönöm!

    VálaszTörlés
  4. Ne vedd anyira a szívedre...Ha ez vígasztal,nálam nem is egy süti kötött ki a kukába.Tudom kicsit rosszul hangzik,mert ételt nem dobunk ki...Szó szerint a kukába dobtam,mert annyira elrontottam.Az utolsó éppen ma reggel repült,mert tegnap óta szenvedtem vele és csak nem akart ehető lenni...De a tortácskád biztos finom volt:)

    VálaszTörlés
  5. ne hülyeskedj, nagyon jol nez ki sztem! mondjuk azt az erzest ismerem, amikor ember tervez... recept vegez... en ezert nem mertem sokaig nekiallni sütni. de szerencsere talaltam aztan sok olyan receptet es alapanyagot, ami jol müxik :-) szep lett a tortad, biztosan örült neki nagyon a gazdaja!

    VálaszTörlés