2010. január 21., csütörtök

Sajtos????

Pontosan nem tudom mi lett, de nagyon finom, az biztos!!
Igazából sajtos baguett-et akartam sütni, a saját jól bevált receptemből, de most több tejet és savót tettem a tésztába, és jó lágy lett. Na, gondoltam minek kisérletezgeteg, aztán észrevettem hogy elkezd sokkal gyorsabban kelni, mint eddig, és olyan hólyagos, mint a szalagos fánk tésztája szokott lenni.
Aztán már csak kiváncsian vártam, mi fog ebből kisülni.....
Még pékségben sem vettem ehez fogható pihe-puha bélzetű pékárút, és ami a legjobb, hogy egy halvány élesztőize sincs.
Pont akkorra lett kész amikor a gyerekek felébredtek, és annyira izlett nekik, hogy egy felet rögtön be is nyomtak pusztán, azt hiszem, ez mindent elárul...
A recept:
7dl tejet, kb 0.5 dl tejföl savót beleöntöttem a kenyérsütő gépbe, ráöntöttem egy kg lisztet, szélére tettem 2 kk sót, közepébe mélyedést, abba egy egész friss élesztő, arra 1 ek cukor, és hagytam hogy a gép megdagassza.
Amikor kész lett, kb egy fél órát hagytam kelni, többet nem tudtam, mert felnyitotta volna a gép ajtaját:))
Aztán átgyúrtam, lett belőle egy kenyér forma, és 4 baguett forma, hagyományos nagy tepsiben.
Megkentem felvert tojással, és hagytam kelni, mikor szépen megdagadt, mégegyszer megkentem tojással, megszórtam sajttal, szezámmaggal, és közepes hőfokon megsütöttem.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett, meg a vargányalevesed is, hm, de ennék mind a kettőből!!!

    VálaszTörlés
  2. Hahó, ha van kedved egy körkérdéshez, kukkants be hozzám. :)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm Noémi!!

    Gabi, köszönöm, még ma sort keritek a leltárra!!

    VálaszTörlés