2010. március 8., hétfő

Delfin torta

Delfint kértek tőlem, a delfin ugye szürke, de nem lesz olyan szép szürkén mint kéken, úgyhogy inkább kék lett!!
6 tojásos kakaós piskótát sütöttem, kivágtam belőle a delfin formát, kettévágtam, és megtöltöttem.
A töltelék tejszinhab, és reszelt gesztenyemassza, mondhatni gesztenyepüré..
Majd megkentem vékonyan kivülről is,
és fondantal boritottam, szélét tejszinhabbal diszitettem.

8 megjegyzés:

  1. Én ilyen tortákat nem tudnék készíteni.Szerintem ehez tehetség kell...

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép és aranyos lett!!! :) Tényleg nagyon tehetséges vagy!

    VálaszTörlés
  3. Niki, csak elszántság, semmi más!!! De köszönöm!!

    Livi, köszönöm, szerintem nem vagyok az, de ha mások igy látják az boldoggá tesz!!!

    Puszi neketek!!

    VálaszTörlés
  4. Apám :O csak tátom a számat hát ezek a torták valami csodák !!!!!!!!!
    Nagyon örülök, hogy ide találtam:) )))Jövök rendszeren :))))
    És köszönöm, hogy te is rám találtál !!

    VálaszTörlés
  5. Gratulálok!!! Eszméletlen milyen gyönyörűségeket készítesz!!! Én csak lesek, persze leesik az állam közben!!:)

    VálaszTörlés
  6. Szia!
    Olvasom, hogy fondant alá tejszínes krémet tettél. Nem oldotta a fondantot? Azt a tanácsot kaptam, hogy fondant alá vajkrémet tegyek.

    Nagyon szép az oldalad, gyönyörűek a tortáid. (...és mivel kisfiamnak minden traktor, ami nagy és búg, lehet, hogy "ellopom" a traktortortád receptjét a szülinapjára :-))

    VálaszTörlés
  7. Krisztina, köszönöm! AAranyos vagy, én is örülök hogy rád találtam!!

    Gizi, köszönöm, neked is sikerülne!

    Kati, ha túl vékony a fondant akkor tényleg csúszkál, meg kilyukad, és nem szeretem használni én sem, de tudtam, hogy gyorsa el fog fogyni, azért tettem alá!
    Amúgy tényleg a vajkrém a legjobb, vagy főzött krém!
    Nyugodtan használd a recit, elvégre azért van!!:)))

    VálaszTörlés
  8. Nagyon szép lett a tortád, Vica! :))

    VálaszTörlés