2010. február 28., vasárnap

Márványos fehércsokis torta

Ez egy kicsike zsúrtorta, 16 cm-es formában sütöttem 3 tojásos alap piskótát, kihűtöttem, 3 felé vágtam.
A krémhez vaniliás krémet főztem, 0,7 l tejben elkevertem 2 egész tojást, egy cs vaniliás pudingot, és egy kicsi cukrot, majd vizgőz felett sűrűre főztem.
Amikor kihűlt belekevertem egy tejszinhab pótló port, és kb 10 percig habositottam, és a krém nedvességtartalmától habos lett az egész. Kvettem egy kicsit megkenni a torta külsejét. Amikor ezzel kész lettem, beleapritottam fél tábla fehér csokit nagyobb darabokban.
Betöltöttem a piskótát, és kivülről is megkntem a krémmel.
A kész fehér fondantba tettem egy kicsi kék szinezéket, és addig hengergettem a kezeimben, amig elég márványos nem lett.
Kinyújtottam, ráboritottam a tortára, és próbáltam hullámosra csinálni mint egy szoknyát!
Virágokkal diszitettem!

3 megjegyzés:

  1. Ismét egy remekmű! Le a kalappal!:)
    Tegnap rendeltem én is ételfestéket, hogy majd a lányom szülinapjára szép fondantot tudjak készíteni a tortához!:)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm:))
    Az jó, nagyon szépen lehet játszani a szinekkel!!!

    VálaszTörlés