Az iskolás tanitónénim sütött nagyon finomat..hmmmm
Na, most sikerült pont olyat kikisérleteznem, de nem biztos, hogy eredetileg ilyennek kéne lennie, én iz-emlékezet után mentem:)))
Az eredeti receptek tejbegrizt irnak, de én semmi ilyesmire nem emlékeztem, úgyhogy maradt a vanilia alapnak.
Tésztát a neten kerestem, de nem jött be, olyasmi volt az ize, mint a tejes lisztnek, úgyhogy jöttek a változtatások.
Zsir helyett kicsit több margarin, kevesebb porcukor, több méz, és több tojás!!
Igy néz ki:
50 dkg liszt
20 dkg porcukor
5ek olvasztott méz
10 dkg margarin
2 tojás
2 kk szódabikarbóna
pici só
A krém, kb 7 dl tejben megfőztem 2 cs vaniliás pudingot, majd amikor kihűlt, habositottam kb 20 dkg margarinnal
A tésztát összegyúrtam, és 4 lapot sütöttem belőlea tepsi hátulján.
Összeállitás:
Tészta, fele krém, tészta, lekvár, tészta, maradék krém, tészta, a tetejére csoki(én tortabevonót használtam)
Észrevételek:
Kicsit barnábbra kell sütni a tésztát, és olyan ize lesz, mintha dió is lenne benne.
Ha piros lekvárt teszünk bele sokkal mutatósabb szeletelésnél!!!
A csoki nekem szebbre sikerül margarinnal mint vajjal.
3. nap a legfinomabb a süti!!
Gyönyörű szép magas lett, és első látásra is az az igazi Mézes-krémes!!!!! Feltétlen megfogom sütni így, mert én is még mindig azt az ízt keresem amit a nagymamáim sütöttek, de sajnos nekem még soha nem sikerült olyanra.:)
VálaszTörlésCsodaszépek a tortáid, nagyon ügyes vagy!!!