2010. február 26., péntek

Sült csirkecomb almával és rizzsel

Egy szokványos ebéd, nincs benne semmi extra, maximum az alma, amit Limaránál láttam, kis változtatással.
A combokat megmosom, és egy tálba teszem,szórok rá sót, borsot, fűszerpaprikát, öntök rá mustárt, ketchupot, és alaposan átmasszirozom őket.
Belepakolom egy kiolajozott tepsibe, dobok mellé pár fokhagymát, és vöröshagymát, öntök alá 1,5 dl vizet, letakarom, és közepes hőfokon párolom kb 1 órát, igy lesz omlós. Aztán leveszem a fóliát, és magas hőfokon gyorsan ropogósra sütöm a bőrét!

Az almát megpucolom, kockázom, egy serpenyőben cukrot karamellizálok, öntök rá kis mézet, és rádobom az almát, szórok rá kis fahéjat, és addig kavarom, mig a karamellből szósz nem lesz.

A rizst megpiritom egy kis olajon, majd felöntöm 2 rész vizzel, sózom, és amikor elpárolgott a viz letakarom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése