2010. február 2., kedd

Sült oldalas zöldségpürével

Nem túl sűrűn eszünk sertéshúst, de ha mégis, adunk a kalóriának:))
Ez egy nagyon egyszerűen elkészitett étel.
Az oldalast befűzerezem, só, bors, egy kis mustár, tepsibe teszem, dobok mellé pár gerezd fokhagymát, öntök alá 1 dl vizet, befedem alufóliával, és puhára párolom, amikor ez megtörtént leveszem a fóliát, és pirosra sütöm.
A zöldségpüréhez nem csak krumplit, hanem répát, és karalábét is megfőzök együtt, összetöröm, egy kis tejföllel, vajjal és tejjel és kész is.
Savanyú káposztával tálalom.

2 megjegyzés:

  1. Mi sem sűrűn eszünk sertést, de a kedvenc darabkáim a köröm és a csülök. :DDD
    Fincsi, jópofa ez a köret!

    VálaszTörlés
  2. Guszta! ... Hú de régen ettem sült oldalast.... Pedig tényleg szeretem, de valahogy eszembe sem jutott mostanában...

    VálaszTörlés